Powered by Wikiloc

CURSA | VERTICAL LA BANDERA

El dia 19 d’Agost de 2023 es va celebrar a La Guingueta d’Àneu la 5a edició de la “Vertical La Bandera”. Una cursa vertical de muntanya popular que té el seus orígens en el treball final de carrera de l’Arnau Cases, amant outdoor i ex-atleta professional de trail running. La què va començar sent una cursa de 30 participants al 2017 s’ha convertit en una cita obligatòria de molts corredors amateurs i professionals que valoren no només l’aspecte competitiu de la cursa sinó també els valors i l’ambient festiu que rodeja l’esdeveniment. Amics, familiars i veïns de la Guingueta acompanyen l’Arnau en l’organització i celebració d’aquest event que al 2023 ha comptat ja amb més de 200 participants (incloent els de la cursa infantil celebrada per primer cop aquest any). La prova surt de La Guingueta d’Àneu, té 1,2km i +550m (més un pla a la sortida de 700m) assolint així un pendent mig del 43,5% i una elevació màxima de 1.480 metres. Amb la inscripció a la prova i un cost de 18€ vaig rebre la bossa del corredor amb una samarreta i un tiquet per sopar al Càmping dels pares de l’Arnau! A més, els acompanyants van poder sumar-se al sopar pel modest preu de 12€ (amb opció per celíacs i vegans)! Repetirem.

Sortida com previst a les 6 de la tarda des de La Guingueta d'Àneu. Fa bastanta calor. La possible pluja prevista per la tarda està clar que no farà acte de presència, almenys en breu. Arribo suat i remullat a la línia de sortida. Em posiciono en segona fila; hi ha molt jovent entre els participants. Està clar que sortiran a ritme. I així és. Sortim de pressa i em toca a agafar la primera corba per l'exterior. Busco el Jan Ballbé que ha sortit al meu costat i com no, ha volat... el veig al capdavant en 1a o 2a posició, intento tenir-lo com a referència per on no he d'estar si vull arribar a dalt (aquest noi està molt fort! 😃) . Al galliner també hi ha el Lluís Ruiz, no necessita presentacions. Em poso al seu darrere i no li ensenyo ni les dents... tot i que és un paio d'Ultres, al repte #utopeakchallenge i en altres curses com La Cursa de Na'dalt ja ha demostrat que és un "chico para todo". Abans d'arribar a l'inici de pujada es produeixen diversos intercanvis de posició... em passa el Josep Morales com un tren i comença la pujada al capdavant de tots, seguit pel Jan, el Marc (corredor que no coneixia), el Lluís i el Roger (corredor que tampoc coneixia).

Inicio la pujada i em falta aire! 😅 Penso que avui tocarà patir de valent i em recordo que només he vingut a passar una bona tarda-vespre de dissabte. El cap de setmana té altres al·licients! Afrontem els primers 100m de desnivell positiu i el Lluís veig que comença a desmarcar-se del Roger. Vaig pujant caminant i a ritme elevat però intentant fer la meva cursa. Arribo a una de les úniques zones mig planeres de la cursa i troto una mica; veig el Roger davant meu que rellisca i es torna a aixecar. Uns metres més endavant i ja en pujada de nou li demano pas i passo. El terreny és dret de debò i cal utilitzar les mans per agafar-se. A uns 50m per davant veig el Marc (en aquell moment no sabia que hi hagués altres corredors a part del Josep, el Jan i el Lluís). Penso que està lluny i que no hi arribaré. M'exprimeixo una mica. Per sorpresa meva hi arribo amb certa facilitat. En aquell moment devem estar afrontant l'arribada als +300m. Intento mantenir el ritme per obrir una mica de forat; ho aconsegueixo però menys del que pensava. Després d'un parell de minuts aproximadament s'enganxen a darrere el Marc i l'Albert (un altre corredor que no coneixia). Mantinc la posició una estona més. Les cames comencen a flaquejar. Em falta l'aire. Sento que potser estic fent de tap i els demano relleu. Em situo darrere dels 2 i decideixo abaixar una mica el ritme. Necessito respirar. L'Albert es situa davant. Els deixo marxar uns metres i mantinc la distància. Penso que si al final em queda energia, potser podré recuperar uns metres. Res més lluny de la realitat. A l'última pujada cedeixo; no estic per remuntades 😁 Arribo a la bandera on hi ha un ambient dels bons completament buit; respiro i recupero per sumar-me a la festa!

Gràcies per haver arribat fins aquí. Si et planteges fer aquesta cursa i vols més informació no dubtis en contactar-me.

Salut!
Un Peaker que vol seguir gaudint del viatge.

Sponsors
Restaurant a Esterri d'Àneu que no us podeu perdre; apte per celíacs! Reserveu abans!
Càmping dels pares de l'Arnau a la Guingueta! Molt agradable i acollidor!
Hotel i Restaurant amb terrassa a la Guingueta pel dia de la cursa!

Els continguts presents en aquesta pàgina són només idees i font d’inspiració per a qui vol realitzar activitats a l’aire lliure. Cadascú és responsable d’escollir activitats d’acord al seu nivell d’experiència i capacitats, així com de portar el material necessari, de consultar la informació meteorològica abans de realitzar l’activat i de qualsevol altra acció enfocada a reduir el risc de qualsevol tipus d’imprevist. Utopeak en cap cas recomana l’ús d’un determinat material ni respondrà a cap tipus d’imprevist viscut abans, durant o després de la realització de l’activitat present en aquesta pàgina ni de cap altra present en una de les pàgines de la web o altres mitjans de comunicació utilitzats. Aquesta i altres pàgines de la web poden incloure links pels quals com a associats d’Amazon Utopeak guanya amb les compres que compleixen els requisits de pagament sense comportar cap cost per l’usuari que llegeix o fa ús dels continguts d’Utopeak.

Desplaça cap amunt

Aquest espai està reservat als membres de la Comunitat Utopeak. T'animem a formar-ne part fen-te soci d'Utopeak!

JA ETS SOCI? LOG IN