Powered by Wikiloc

RUTA CIRCULAR AGUDES I TURÓ DE L’HOME

El dia 11 de Febrer de 2024 Utopeak va realitzar la sortida grupal mensual de trail running a la comarca del Vallès Oriental. La ruta surt i arriba al pàrquing Les Ferreres, al massís del Montseny. Puja a les Agudes per l’entretinguda Cresta de Castellets, ressegueix la carena fins al Turó de l’Home i torna pels Pous de Glaç.

Important tenir en compte l’estona de grimpada que hi ha per resseguir la cresta i un pas exposat amb una cadena metàl·lica fixada a la paret. Si es vol fer aquest pas amb més tranquil·litat es pot agafar una corda de seguretat. Tot assequible si no es té por a les altures i s’acumula experiència a la muntanya. Pel tram de grimpada pot ser recomenable utilitzar un casc.

Sortim des de l’area de les Farreres a peus de carretera. D’allà creuem l’asfalt per agafar un corriol que ja comença amb pujada. Al Coll Sa Siureda, agafem direcció dreta per enfocar-nos a un tram més abrupte. Al cap d’una estona trobem un pas equipat amb una cadena que ens ajuda a fer un petit flanqueig una mica exposat. Simplement cal anar alerta; és un trosset molt curt d’uns 2 metres aproximadament.

Seguim amunt, seguint alguna fita, algun punt vermell, grimpant i desgrimpant fins arribar al Coll dels Castellets. Una mica més endavant del coll podrem tornar a decidir si seguim pujant més vertical o tirar a la dreta on segueix un corriol més fresat i fàcil que igualment ens duria al cim de Les Agudes. Nosaltres optem per seguir pujant per les parts més abruptes de la cresta on anem trobant bones subjeccions per les mans i els peus. També trobem algunes marques grogues que ens ajuden a encarar la direcció i a anar-nos enfilant fins al cim.

Un cop a Les Agudes gaudim d’unes bones vistes acompanyats d’altres grups de gent que han pujat per l’altra banda. Resseguim la carena pràcticament per la part més alta per dirigir-nos al Turó de l’Home, el més alt dels 3 cims icònics del Montseny.

Baixem del Turó de l’Home i agafem un sender a la cara sud que baixa de forma constant fins a un encreuament poc marcat que marxa a mà dreta. A la part inicial d’aquest sender trobem vegetació que l’envaeix, però al cap de pocs minuts i a mesura que anem tombant de vessant i entrem dins la fageda el camí torna a estar més marcat i es fa molt més practicable. Toca tornar a pujar un bon tros entre una enorme fageda on ens trobem 3 Pous de Glaç .

Acabem la pujada retornant al Coll de Les Agudes. En aquest punt inicia el descens, primer força vertical i després més confortable, seguint les marques de GR i tornant a endinsar-nos en la frondosa fageda.

Ja aproximant-nos al punt de sortida trobem una pista que anem seguint fins a agafar un trencall d’un corriolet a mà dreta. Pujem fins a trobar a la carretera, la creuem, rodegem un petit turonet i arribem al pàrquing d’inici per la part de darrera.

Una altra bona jornada amb l’equip de Peakers que amb una mica d’adrenalina completa una altra ruta. Seguirem descobrint racons de les muntanyes catalanes!

Sponsors

Els continguts presents en aquesta pàgina són només idees i font d’inspiració per a qui vol realitzar activitats a l’aire lliure. Cadascú és responsable d’escollir activitats d’acord al seu nivell d’experiència i capacitats, així com de portar el material necessari, de consultar la informació meteorològica abans de realitzar l’activat i de qualsevol altra acció enfocada a reduir el risc de qualsevol tipus d’imprevist. Utopeak en cap cas recomana l’ús d’un determinat material ni respondrà a cap tipus d’imprevist viscut abans, durant o després de la realització de l’activitat present en aquesta pàgina ni de cap altra present en una de les pàgines de la web o altres mitjans de comunicació utilitzats. Aquesta i altres pàgines de la web poden incloure links pels quals com a associats d’Amazon Utopeak guanya amb les compres que compleixen els requisits de pagament sense comportar cap cost per l’usuari que llegeix o fa ús dels continguts d’Utopeak.

Desplaça cap amunt

Aquest espai està reservat als membres de la Comunitat Utopeak. T'animem a formar-ne part fen-te soci d'Utopeak!

JA ETS SOCI? LOG IN