Powered by Wikiloc

RUTA CIRCULAR AL PUIGSACALM

El dia 13 de Gener de 2024 Utopeak va realitzar la sortida grupal mensual de trail running a la comarca de La Garrotxa. La ruta comença i acaba a Joanetes, passant pel Puig del Soi, el Coll de Joanetes, Puig dels Llops, el Puigsacalm, el Collet dels Civillers, el Puig de les Civaderes, el Coll de Bracons i el Coll de Llancers. 

Ruta circular fent el Puigsacalm i tornant per part de la fageda de la Grevolosa. La pujada i el sector dels ganxos és curiós i entretingut. Volta llarga i estètica, resseguint les dues carenes que deixen el Coll de Bracons i la seva carretera entremig.

Sortim des de Joanetes, enfilem un tros asfaltat que s’endinsa entre les cases del poble i passa per l’església de Sant Romà de Joanetes.

Deixem l’asfalt, agafem un tros de pista que voreja una casa i després ja agafem un corriol amunt marcat amb pintades grogues que ens anirà apropant a les cingleres del Puigsacalm. Sender sense pèrdua però amb diversos trossos de pujada exigent amb alguns graons de pedres alts.
Més endavant ens trobem en un trencall on podem triar entre anar pels ganxos nous o vells. Ambdós són trams equipats, amb uns ganxos i ferros característics, drets i verticals, que sense ser molt exposats t’acaben de fer arribar a dalt entre estretes canals. Aquesta vegada decidim pujar pels ganxos nous. Després d’algunes grimpades arribem dalt.

Resseguim un tros per la carena i aquest cap de setmana hi trobem trossos nevats a la cara nord de la serra. Passem pel Coll de Joanetes, fem el Cim del Puig dels Llops i més endavant arribem al cim del Puigsacalm. Des de dalt tenim unes bones vistes pràcticament a 360°.

Baixem per un sender ja més concorregut que ens durà al Coll de Bracons. Punt des d’on és més accessible aparcar i fer el cim. Travessem la carretera, i ens endinsem en una enorme fageda que resseguirem uns 5 km amb tendència a anar baixant fins a Sant Miquel de Castelló.
D’allà seguim les indicacions cap a Joanetes i comencem una baixada més pronunciada que ens durà a un fons de riu i a unes cases i granges que ja formen part del municipi d’on hem arrencat.

Sponsors

Els continguts presents en aquesta pàgina són només idees i font d’inspiració per a qui vol realitzar activitats a l’aire lliure. Cadascú és responsable d’escollir activitats d’acord al seu nivell d’experiència i capacitats, així com de portar el material necessari, de consultar la informació meteorològica abans de realitzar l’activat i de qualsevol altra acció enfocada a reduir el risc de qualsevol tipus d’imprevist. Utopeak en cap cas recomana l’ús d’un determinat material ni respondrà a cap tipus d’imprevist viscut abans, durant o després de la realització de l’activitat present en aquesta pàgina ni de cap altra present en una de les pàgines de la web o altres mitjans de comunicació utilitzats. Aquesta i altres pàgines de la web poden incloure links pels quals com a associats d’Amazon Utopeak guanya amb les compres que compleixen els requisits de pagament sense comportar cap cost per l’usuari que llegeix o fa ús dels continguts d’Utopeak.

Desplaça cap amunt

Aquest espai està reservat als membres de la Comunitat Utopeak. T'animem a formar-ne part fen-te soci d'Utopeak!

JA ETS SOCI? LOG IN