Powered by Wikiloc

RUTA CIRCULAR GALLINA PELADA

El dia 20 d’Abril de 2024 Utopeak va realitzar la sortida grupal mensual de trail running a la comarca del Berguedà. La ruta surt i arriba al Pàrquing dels Rasos de Peguera. El recorregut puja a la Gallina Pelada passant pel Coll de l’Estret i el Cim Roca Blanca.

Iniciem la ruta des dels Rasos de Peguera. D’allà tirem avall per la pista i prat a través fins a arribar a un encreuament de camins. Tirem a l’esquerra seguint una pista per dirigir-nos als peus de la imponent paret del Roc de Ferrús. Agafem un corriol marcat com a GR que puja resseguint la base de la paret fins a arribar a un coll, el Coll de l’Estret. Deixem el camí dels Bons Homes a l’esquerra per continuar la pujada, ara ja una mica més dreta i amb algun tros de grimpada fins a arribar al Cim Roca Blanca i a la carena que ens durà al Cim de la Gallina Pelada. D’allà gaudim d’unes bones vistes del Pedraforca, el Cadí, el Port del Comte i també de Montserrat.

Comencem a baixar pels prats que ens duran cap al refugi d’Ensija i d’allà ens desviem del camí de baixada habitual lleugerament a la dreta per fer una petita remuntada, prat amunt, cap a l’inici de la Canal dels Caçadors. Una baixada ben marcada, però amb trossos drets i, segons l’època, amb terreny una mica més descompost. Travessem un parell de pistes de recta per continuar baixant per corriol. Creuem també l’asfalt de la carretera de Fumanya i la següent pista ja l’agafem per continuar baixant fins a la font de cal Coix. Un safareig on raja aigua que utilitzem per reomplir ampolles i refrescar-nos.

Seguim fins al poble abandonat de Peguera. Poble amb força importància històrica dins la comarca del Berguedà i amb antecedents maquis (lloc de naixement del Caracremada). D’allà ens tocarà fer una última remuntada, no menys important, per tornar a assolir l’alçada dels Rasos. Passat Peguera ens desviem a l’esquerre. Acabada la corba, a mà dreta, trobem dos corriols. Un marcat com a PR que retorna a la pista que va a Rasos, i un a l’esquerra amb marques taronges que ens fa pujar més amunt, per dins del bosc, per arribar directament a l’alçada de l’aparcament. En aquest cas vam escollim la segona opció.ç

Ruta bonica, però exigent físicament, ja que el desnivell positiu es concentra amb pocs quilòmetres i les pujades són força dretes. Val la pena gaudir dels diferents paisatges i vistes que trobem al llarg de la sortida.

Aquesta sortida també ens ha permès conèixer el bucle d’Ensija que realitzen els corredors de la marató de muntanya de Les Clàssiques de Berga.

Sponsors

Els continguts presents en aquesta pàgina són només idees i font d’inspiració per a qui vol realitzar activitats a l’aire lliure. Cadascú és responsable d’escollir activitats d’acord al seu nivell d’experiència i capacitats, així com de portar el material necessari, de consultar la informació meteorològica abans de realitzar l’activat i de qualsevol altra acció enfocada a reduir el risc de qualsevol tipus d’imprevist. Utopeak en cap cas recomana l’ús d’un determinat material ni respondrà a cap tipus d’imprevist viscut abans, durant o després de la realització de l’activitat present en aquesta pàgina ni de cap altra present en una de les pàgines de la web o altres mitjans de comunicació utilitzats. Aquesta i altres pàgines de la web poden incloure links pels quals com a associats d’Amazon Utopeak guanya amb les compres que compleixen els requisits de pagament sense comportar cap cost per l’usuari que llegeix o fa ús dels continguts d’Utopeak.

Desplaça cap amunt

Aquest espai està reservat als membres de la Comunitat Utopeak. T'animem a formar-ne part fen-te soci d'Utopeak!

JA ETS SOCI? LOG IN