Powered by Wikiloc

RUTA CIRCULAR SERRA DE BUSA

El dia 17 de Desembre de 2023 Utopeak va realitzar la sortida grupal mensual de trail running a la comarca del Solsonès. La ruta comença i acaba a La Masia El Pujol de La Vall d’Ora, i passa per punts d’interès com la Balma del Xalet, la Balma Cal Cabreró, el Mirador de la Bertolina, la Presó de Busa al Capolatell i la Ermita de Sant Pere de Graudescales.  

Sortim des de la Masia del Pujol (a la Vall d’Ora, Navès). Iniciem la pujada, primer per pista i al cap de poc ja entrem a corriol. Dins del primer corriol ens desviem per anar a veure la Balma del Xalet. Lloc amb història i bones vistes. Desfem el camí per retornar al corriol que continuarà pujant seguint les indicacions de “Busa per les escales”.
Doncs al cap d’una estona ens plantem davant l’escala. Un tram vertical que a través d’una escala primer, on cal fer servir mans i peus, i uns graons en segon lloc, ens deixaran a dalt del pla de Busa.

A dalt, recorrem un bon tros la vessant sud gaudint de les vistes i observant les impressionants cingleres. Ens desviem per anar a buscar la pista que passa per Casa Vila i que ens durà al mirador del Capolat. Des d’aquí podem estendre la ruta per visitar la presó del Capolatell. Curiós indret que s’havia fet servir de presó natural durant la Guerra del Francès.

Un cop escapats de la presó, comencem a carenar la vessant nord de la serra. Pugem un bon tros per uns camins fitats fins a arribar al Cogul, cim més alt de la Serra de Busa. Continuem endavant, més aviat amb tendència a baixar, però encara remuntant algun turonet. Sempre al marge dels penya-segats i amb bones vistes aquest cop al Pedraforca, Serra del Verd, Port del Comte, etc.

Arribem al final de la Serra on trobem una pista que agafem per descendir, i al cap d’uns revolts ens desviem a l’esquerre per un bonic sender que baixarà i baixarà fins a Sant Pere de Graudescales.

Un cop a baix a peu de riu, el resseguim per la banda dreta fins a trobar unes cases i al cap de poc més arribem al pàrquing on havíem aparcat el cotxe.

Sponsors

Els continguts presents en aquesta pàgina són només idees i font d’inspiració per a qui vol realitzar activitats a l’aire lliure. Cadascú és responsable d’escollir activitats d’acord al seu nivell d’experiència i capacitats, així com de portar el material necessari, de consultar la informació meteorològica abans de realitzar l’activat i de qualsevol altra acció enfocada a reduir el risc de qualsevol tipus d’imprevist. Utopeak en cap cas recomana l’ús d’un determinat material ni respondrà a cap tipus d’imprevist viscut abans, durant o després de la realització de l’activitat present en aquesta pàgina ni de cap altra present en una de les pàgines de la web o altres mitjans de comunicació utilitzats. Aquesta i altres pàgines de la web poden incloure links pels quals com a associats d’Amazon Utopeak guanya amb les compres que compleixen els requisits de pagament sense comportar cap cost per l’usuari que llegeix o fa ús dels continguts d’Utopeak.

Desplaça cap amunt

Aquest espai està reservat als membres de la Comunitat Utopeak. T'animem a formar-ne part fen-te soci d'Utopeak!

JA ETS SOCI? LOG IN