Powered by Wikiloc

RUTA CIRCULAR TRILOGIA BERGUEDÀ

El dia 16 de Març de 2024 Utopeak va realitzar la sortida grupal mensual de trail running a la comarca del Berguedà. La ruta surt i arriba a la carretera de Berga als Rasos de Peguera, a l’altura d’Espinalvet. El recorregut puja al Cim d’Estela passant per Corbera, els Rasets, la Torre dels Enginyers i el Roc d’Oró. 

Sortim de la carretera que puja als Rasos, des d’una corba d’esquerres prèvia al Restaurant Els Roures on a l’interior de la corba hi ha espai per 8-10 cotxes.

D’allà iniciem la ruta travessant la carretera i enfilant amunt direcció l’ermita de Sant Vicenç d’Espinalvet. La rodegem i continuem pujant direcció al Santuari de Corbera. De pujada, a l’alçada del primer pal indicatiu, decidim agafar el camí de la dreta perquè l’altre és per on baixarem.
Un cop dalt els bonics prats de Corbera, anem a buscar la part posterior del Santuari, on trobarem un altre corriol que encara puja uns 150 m positius més. Voregem la casa ensorrada de Can Deu i ens dirigim cap a la font de Tagast. Abans d’arribar-hi ens desviem cap a la dreta per anar a buscar la font de la Cresta i el seu sender que, fent una mica més de volta, ens porta als prats de dalt tot gaudint d’unes bones vistes.
Seguint les traces marcades en els prats acabem d’arribar a una esplanada ben gran que correspon al Coll de Rasets. D’allà ja enfilem l’últim trosset de pujada fins a la Torreta dels Enginyers. Des de la Torreta ja podem observar als nostres peus els dos cims que farem a continuació.

De sota la Torreta, gairebé de forma vertical, baixa un sender que requereix mans i peus per frenar i resseguir-lo amb cautela. Sense baixar gaire avall anem amb tendència a l’esquerre per resseguir una petita carena, gairebé sempre per la part més alta que ens dirigirà cap al Roc d’O. Per acabar d’arribar a dalt hi trobem l’ajuda d’una cadena.

Desfem un tros de camí fins a trobar una altra baixada una mica vertical al principi, però que de seguida ens porta a un camí més fressat marcat amb fites i que ens deixarà al Coll d’Estela.
Continuem paral·lels al filat per dirigir-nos al nostre últim cim. En un punt també hi trobem una pujada entre una roca on una cadena ens donarà un cop de mà per acabar d’arribar dalt.
D’allà podem gaudir d’unes bones vistes del Berguedà i de part del Solsonès.

Desfem el camí fins al coll i ara ja només toca baixar. Ho fem pel corriol que va travessant la pista en nombroses ocasions fins que en una d’elles ens hi quedem per anar a trobar un tros d’asfalt. Una mica més amunt ens desviem a la dreta per agafar una pista poc marcada primer, i un corriol marcat com a PR que ens retornarà als prats de Corbera després. Un cop aquí baixem pel GR per arribar a Espinalvet i al pàrquing. 

Ruta assequible i distreta que ens porta a conquerir aquests 3 cims icònics del Berguedà.

Sponsors

Els continguts presents en aquesta pàgina són només idees i font d’inspiració per a qui vol realitzar activitats a l’aire lliure. Cadascú és responsable d’escollir activitats d’acord al seu nivell d’experiència i capacitats, així com de portar el material necessari, de consultar la informació meteorològica abans de realitzar l’activat i de qualsevol altra acció enfocada a reduir el risc de qualsevol tipus d’imprevist. Utopeak en cap cas recomana l’ús d’un determinat material ni respondrà a cap tipus d’imprevist viscut abans, durant o després de la realització de l’activitat present en aquesta pàgina ni de cap altra present en una de les pàgines de la web o altres mitjans de comunicació utilitzats. Aquesta i altres pàgines de la web poden incloure links pels quals com a associats d’Amazon Utopeak guanya amb les compres que compleixen els requisits de pagament sense comportar cap cost per l’usuari que llegeix o fa ús dels continguts d’Utopeak.

Desplaça cap amunt

Aquest espai està reservat als membres de la Comunitat Utopeak. T'animem a formar-ne part fen-te soci d'Utopeak!

JA ETS SOCI? LOG IN