Powered by Wikiloc

RUTA CIRCULAR ZONA BISAURA

El dia 15 de Juny de 2024 Utopeak va realitzar la sortida grupal mensual de trail running a la comarca d’Osona, en ple territori Bisaura. La ruta surt i arriba a Sant Quirze de Besora. El recorregut puja al Puig del Juí, i passa pel Salt del Mir i el Castell de Besora.

Sortint de l’aparcament del Camp de futbol de Sant Quirze, seguim un camí en forma de passeig que voreja el riu Ter. Ull que si baixa aigua potser és millor deixar aquest camí seguint les marques grogues, que ja recomanen continuar paral·lels a la carretera fins a les cases de la Foradada. D’allà ens desviem a la dreta per iniciar la pujada que ens durà al Bosquetell. Camí vistós, de bosc i carena sovint marcat amb senyals blancs i vermells.

De dalt al coll comencem la baixada endinsant-nos a la fageda fins a arribar al Molí. D’allà fem un petit bucle per entrar a veure el salt del Mir des de la riera. Compte amb el terra i les patinades. Ens quedem embadalits sota el Salt una bona estona.

Sortim d’allà pel caminet que voreja el Molí, creuem la passarel·la d’un tros més amunt i iniciem una altra pujada de corriol que va retallant la pista fins que s’endinsa més al bosc.
Passem prop del Restaurant de la Cabanya del Mir i entre pistes i corriols acabem arribant a Santa Maria de Besora.

D’allà ens enfilem al Castell d’on gaudim d’unes bones vistes. Baixem pel dret entre escaletes i alguna corda per dirigir-nos al característic terreny de la Mongia. Pugem als prats del Pla de Revell i ara sí tot avall fins a Sant Quirze.

Sponsors

Els continguts presents en aquesta pàgina són només idees i font d’inspiració per a qui vol realitzar activitats a l’aire lliure. Cadascú és responsable d’escollir activitats d’acord al seu nivell d’experiència i capacitats, així com de portar el material necessari, de consultar la informació meteorològica abans de realitzar l’activat i de qualsevol altra acció enfocada a reduir el risc de qualsevol tipus d’imprevist. Utopeak en cap cas recomana l’ús d’un determinat material ni respondrà a cap tipus d’imprevist viscut abans, durant o després de la realització de l’activitat present en aquesta pàgina ni de cap altra present en una de les pàgines de la web o altres mitjans de comunicació utilitzats. Aquesta i altres pàgines de la web poden incloure links pels quals com a associats d’Amazon Utopeak guanya amb les compres que compleixen els requisits de pagament sense comportar cap cost per l’usuari que llegeix o fa ús dels continguts d’Utopeak.

Desplaça cap amunt

Aquest espai està reservat als membres de la Comunitat Utopeak. T'animem a formar-ne part fen-te soci d'Utopeak!

JA ETS SOCI? LOG IN